HABERLER

Hilton Dalaman Sarıgerme Resort & SPA tesisi 2009 yılı Temmuz ayında işletmeye alındı.GERİ

Hilton Hotels Corporation'ın Türkiye'deki ilk resort oteli olan Hilton Dalaman Sarıgerme Resort & Spa'nın resmi açılışı, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katıldığı görkemli bir törenle yapıldı.

Resmi açılış töreninde kısa bir açılış konuşması yapan Göçay Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Göçen, sözü Göçay Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Göçen'e bıraktı. Hilton'un Türkiye'de ve Avrupa'da resort olarak franchising verdiği ilk şirket olmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirten Mehmet Göçen, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"BÖLGEYE VE MARKAYA GÜVENDİK KRİZE RAĞMEN PES ETMEDİK"

"Türk turizmine, bölgeye, yatırımımıza, markamıza duyduğumuz güvenden dolayı küresel krizin en ağır etkilerinin yaşandığı aylarda pes etmedik ve bu güzel tesisi Sarıgerme-Dalaman Bölgesine kazandırdık. Hilton Dalaman Golf Resort ve Spa'dan sonra diğer uluslararası ve kaliteye önem veren markalar da bu bölgede yer arayışına başladı. Bölgeye parasal olarak yatırım dışında, marka ve kalite olarak da çok şey kattığımıza inanıyorum. Bu bölge denizi, güneşi, doğası ve tarihiyle Türkiye'nin en özel yerlerinden biri."

BAKAN GÜNAY TÜRK TURİZMİNİN GELDİĞİ NOKTAYI DEĞERLENDİRDİ

Açılış töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Günay da Türkiye'nin son 20-25 yıllık dönemde turizm alanında ciddi atılımlar yaptığını belirterek bu başarıya imza atan turizmcilere millet adına teşekkür etti. Günay, "Türkiye dünya turizminde 7'nci sıraya çıktı. Bu başarı öyküsünün imza sahipleri bugün aramızda. Turizm yatırımcıları, işletmecileri, konaklamacılar, seyahat acetanları, rehberler bu başarıyı bütün bu sektörde çalışan büyük riskler üstlenerek Türkiye'yi dünyada bir marka haline getirmeyi bu arkadaşlarımız sayesinde gerçekleştirdik. Türkiye Cumhuriyeti'nin Kültür ve Turizm Bakanı olarak milletim adına kendilerine yürekten teşekkür ediyorum ve bütün kalbimle onları alkışlıyorum" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE TESİSLERİN KALİTESİ İLE ÖN PLANA ÇIKIYOR

Türkiye'nin dünyadaki en güzel otel ve tesislere sahip ülkerden biri haline geldiğine dikkat çeken Günay konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu başarının somut göstergelerinden biri de burada bu akşam yaşanıyor. Daha geçenlerde Dünya Turizm Örgütü, turizmotoriteleri dünyadaki en iyi 100 otelin 39'unun Türkiye'de olduğunu açıkladılar. Bu bizim yaptığımız bir değerlendirme değil. Dünya çapında yapılan bir değerlendirme. Hiç tevazu göstermeden övünerek söylüyorum bu 100 otelin 39'unun Türkiye'de ilanından sonra ben Antalya'daki otelin açılışına katıldım. İnanıyorum ki 40 olduk ve bu akşam da dünyanın en iyi 41'nci otelinin açılışını yapıyoruz. Hayırlı olsun"